Een tegelvloer of PU gietvloer? Wat is de beste keuze?

Bestaat een krasvrije gietvloer? Laten we meteen met de deur in huis vallen. Het antwoord op die vraag is ‘nee, maar krassen kan je wel voorkomen’. Iedere vloer heeft zijn voor- en nadelen. Daarom is het belangrijk om bij je keuze van een vloer daarbij stil te staan en realistische verwachtingen te hebben. Ga samen met Floorcouture op zoek naar de vloer die het best aansluit bij jouw wensen.

Voor- en nadelen van verschillende vloeren

Iedere vloer heeft z’n nadelen. Maar in de ene ruimte wegen die minpunten zwaarder dan in de andere ruimtes. Maak dus de afweging en stel jezelf de vraag ‘Wat zijn voor mij de belangrijkste eigenschappen die een vloer moet hebben?’.

Zo oogt een tegelvloer soms kil en voelt hij koel aan. Voor een persoon die graag op blote voeten loopt en een strakke en minimalistische stijl weet te bekoren is die vloer toch een goede optie. Zeker als je de tegelvloer combineert met vloerverwarming.

Parket is daarentegen minder ideaal voor de combinatie met vloerverwarming. Bovendien vergt het meer onderhoud

PU gietvloer of tegelvloer

Foto: Floorcouture

Voor- en nadelen van een PU gietvloer

Een polyurethaan gietvloer (PU gietvloer) is dan weer gevoelig voor krassen. Maar maak niet direct komaf met een PU gietvloer. Een PU gietvloer biedt namelijk veel voordelen. Zo zorgt het naadloze design voor een strakke en moderne uitstraling. Bovendien is hij gemakkelijk te onderhouden met een stofzuiger en lauw water met een mild reinigingsmiddel. Volg de extra onderhoudstips van Floorcouture

Tot slot is een gietvloer volledig waterdicht, in tegenstelling tot poreuze materialen zoals parket, tegels en beton. Met een goede voorbereiding, plaatsing en onderhoud geniet je de komende jaren van een naadloze, onderhoudsvriendelijke en waterdichte vloer. 

Hoe vergroot je de duurzaamheid van een PU gietvloer?

Om de duurzaamheid van een PU gietvloer te vergroten, is een grondige voorbereiding en plaatsing onder optimale omstandigheden cruciaal. Floorcouture zet de drie belangrijkste zaken voor jou op een rij.

PU gietvloer of tegelvloer

Foto: Floorcouture

1. Controleer de ondergrond van een PU gietvloer

Bij Floorcouture wordt de ondergrond voor de gietvloer altijd nauwkeurig gecontroleerd. Het is van groot belang dat de ondervloer stabiel en vlak is, of het nu gaat om een bestaande houten vloer, tegelvloer of zelfs chape. Als de ondervloer niet voldoende vlak en stabiel is, is het aangeraden om een nieuwe chape te leggen. 

2. Maak de plaatsingscondities en omgevingsfactoren optimaal

Een gietvloer komt het beste tot zijn recht onder ideale omstandigheden.

Hou rekening met de temperatuur. Bij installatie van de gietvloer moet de omgevingstemperatuur 20°C bedragen. Zorg ervoor dat de verwarming indien nodig operationeel is wanneer de installatie plaatsvindt.

Daarnaast is het van essentieel belang dat de omgeving zo stofvrij mogelijk is en goed is afgewerkt. De installatie vindt plaats in een vergevorderd stadium, net voor de plaatsing van de keuken, badkamer en andere ingemaakte kasten. Een grondige poetsbeurt voorafgaand aan de installatie is een absolute must voor een vlekkeloos resultaat.

3. Werk je PU gietvloer af met een beschermende laag en voorkom krassen

Hecht jij veel waarde aan een krasvrije gietvloer? Overweeg dan zeker een extra beschermende toplaag voor jouw gietvloer. Floorcouture biedt een ‘orange peel’-laag aan voor jouw PU gietvloer. Dat is een extra stevige coating die de vloer nog beter beschermt tegen krassen. Kies voor duurzaamheid en geniet langer van een vlekkeloze uitstraling.

Verschillende soorten gietvloeren

Na alle voor- en nadelen te lezen, stel je jezelf vast de vraag ‘Past een gietvloer wel in jouw interieur?’. Er zijn diverse gietvloertypes op de markt, zoals troffelvloeren en kwartsmortelvloeren, die aan alle mogelijke noden en wensen voordoen. Voor ieder wat wils! Ontdek de mogelijkheden in de showroom van Floorcouture en laat je begeleiden door hun experts. 

meer informatie en inspiratie nodig?

Schrijf je gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste technologieën, nieuwtjes en trends.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top